Kiemelt támogatók!

 

 

 

 

 

 

Kérünk segítsd Te is egyesületünk munkáját adód 3,5%-ával!!!

A kitöltendő formanyomtatvány megtalálható  i de kattintva!!!

A klubról és a csapatokról

Annak ellenére, hogy nem tartozik a tömeges érdeklődést élvező sportágak közé, az asztalitenisz mégis szerves része és meghatározó szereplője Székelyudvarhely sportéletének, úgy a múltban mint a jelenben.
 Már korábban is voltak komoly kedvelői e sportágnak, de versenyszerű asztaliteniszről csak az ötvenes évektől beszélhetünk Székelyudvarhelyen, amikor Dr. Kopenecz Lajos, Balogh Ödön és Gyarmathy Károly fémjelezte hármasnak tartományi második helyezést sikerült elérnie a csapatversenyben. A hatvanas években Bartha János vezetésével a sportág újabb nemzedékével találkozhatunk ( Pál János, a Gagyi testvérek, ifj. Balogh Ödön, Hecser Endre stb.). Igaz országos szintű eredmények nem születtek, de ez a csapat azért egyfajta alapot jelentett a következo nemzedék számára.

 Az igazi áttörést az 1960-as évek vége hozta el. 1968-tól, Nagy Ferenc edző irányításával a fiatal csapat ( Lukács Ignác, Gyarmathy Csaba, Török Ernő, Nagy Levente) nemcsak helyi és megyei, hanem már országos versenyeken is sikereket ért el. A Török Ernő és Nagy Levente alkotta csapat az 1969-es országos versenyen ötödik, egy évvel késobb harmadik helyezést ért el a 11-12 éves korosztályban.
  1971-ben a Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub égisze alá kerül az asztalitenisz, Nagy Ferenc edző irányításával, amely tevékenység azóta is töretlen.

 1972-ben országos ifjúsági A divíziós csapattal büszkélkedhetett a város, négy évvel később, pedig a felnőtteknél is az ország legjobbjai közé sikerült felküzdenie magát a Lukács Ignác, Fülöp László, Török Ernő, Nagy Levente és Béres Imre összetételű csapatnak.

 A következő „nemzedékváltás” az 1970-es évek második felére tehető. Ennek a korszaknak kiemelkedő játékosa az 1964-ben született Fejér-Konnerth András volt, akit már tízéves korától az ország legjobbjai közé soroltak. E generáció tagjai a következők voltak: Béres Imre, Nagy Imre, Király Ferenc, Nagy László, Szekeres Levente, Schmidt Arnold, Fejér András, Fülöp András, Kiss Zoltán. A korábbi kadet és ifjúsági versenyeken szerzett érmeit 1981-től Fejér András továbbiakkal gyarapította, hisz ettol az esztendőtől kezdve a felnőttek között is számos országos verseny győztese volt, illeteve hazai sikerei után német színekben is kimagasló eredményeket ért el nemzeti és nemzetközi versenyeken.

 A rendszerváltás az udvarhelyi asztaliteniszezők újabb nemzedékét hozta magával. Nagy Ferenc edző szakmai tapasztalatai ötvöződtek a fiatal tehetségek kitartó munkájával, és olyan hazai és nemzetközi sikerek születtek, amelyek további elismeréseket váltottak ki az asztalitenisz rajongóiból. Ennek egyik bizonyítéka az udvarhelyi asztalitenisz legeredményesebb játékosa, Fejér-Konnerth Zoltán, aki 11 évesen már Németországban játszott. Pályafutása során részt vett olimpiákon, világbajnoki és európa bajnoki éremekkel büszkélkedhet, valamint jelenleg is a világ élvonalába tartozik.

 Az 1984-es születésű György Szilárd többszörös gyerek, kadet, ifjúsági és felnőtt országos bajnok lett, az 1998-as, Olaszországban megrendezett ifi Európa Bajnokságon az aranyérmes román kadet csapat oszlopos tagja volt. Ezenkívül számos hazai és nemzetközi versenyt sikerült megnyernie, 2003 óta profiként 3 évet Magyarországon, azóta pedig Olaszországban játszik. Szilárd társa Lőrincz Barna szintén országos bajnok volt korcsoportjában, jelenleg Franciaországban játszik.

 1998-tól segédedzőként és játékosként került a képbe György István, aki jelenleg a 2009-ben nyugdíjba vonult Nagy Ferenctől vette át a stafétabotot az Iskolás Sportklub asztalitenisz szakosztályánál, együtt további nagyszerű eredményeket elérve hazai és nemzetközi versenyeken. 2004-ben létrjött a Fejér Sport Klub, amely egyesület az eredményesebb munkát hivatott szolgálni, közösen az Iskolás Sportklubbal, a két klub együttműködése pedig az eredményes tevékenységet bizonyítja.

 2017-ben tizenöt év után ismét feljutott csapatunk a Szuperligába, a román nemzeti bajnokság legjobb nyolc csapat között legutóbb 2002-ben szerepelt csapatunk. 2015-ben Olaszországból hazatárt György Szilárd, aki edzőként tért vissza nevelő klubjához, valamint 2016-ban Fejér András is úgy döntött, hogy csatlakozik csapatunkhoz. A 2016-2017-es szezonban sikeresen kiharcolta a rájátszásba való jutást az A. divízióban a Fejér András, Kádár Tibor, Tamás Szabolcs és György István edző-játékos alkotta csapat, majd a rájátszásban nagy csatában 9-8-as összesítéssel legyőzve az Aradi CSM-t sikerült feljutni az elitbe. A 2017-2018-as szezon kezdetekor Cservik Krisztián érkezett még erősítésnek a csapathoz, jelenleg csapatunk két győzelemmel és öt vereséggel a bajnokság hatodik helyén tanyázik.

loading...