Kiemelt támogatók!

 

 

 

 

 

 

Kérünk segítsd Te is egyesületünk munkáját adód 3,5%-ával!!!

A kitöltendő formanyomtatvány megtalálható  i de kattintva!!!

Nagy Ferenc nevét viseli ezentúl az edzőterem!


12 Jan
  • Megtekintve: 100

  A székelyudvarhelyi asztalitenisz meghonosítójáról, a sportág szolgálatában több mint ötven évet eltöltő Nagy Ferencről nevezik el a sportolók edzőtermét.

 „Egyedi dologra készülünk Székelyudvarhelyen, hiszen ilyen még nincs a városban, hogy egy sportlétesítmény valakiről legyen elnevezve. Nagy büszkeség számunkra, hogy az asztalitenisz-edzőtermet Nagy Ferencről tudjuk elnevezni, így szeretnénk köszönetet mondani és a tiszteletet megadni neki. Hiszen ő ötven évet dolgozott a sportágban, ő indította el a versenyszerű asztaliteniszt. Kitartása és elszántsága vezetett el oda, hogy most van egy jó minőségű edzőtermünk, ami a gyermekeknek és az ifjúságiaknak folyamatos edzési és fejlődési lehetőséget nyújt. És mindannyian tudjuk, hogy ez a további sikerek kulcsfontosságú alapja” – mondta megkeresésünkre György István asztaliteniszedző.

  A szakbizottsági gyűlésen már két héttel ezelőtt elfogadták a névadási javaslatot, a kérést beküldték a névadási bizottságnak, Csíkszeredába. A megyeszékhelyen jóváhagyták a névadási kérelmet, így a székelyudvarhelyi önkormányzat a pénteki havi gyűlésén megszavazza, hogy a sétatéri stadion szomszédságában található sportlétesítmény neve Nagy Ferenc Asztalitenisz-edzőterem legyen.

 „A névadási ünnepséget még idén megtartanánk. Ez lenne egyben az év megkoronázása is számunkra: bronzérmes helyen végeztünk a Szuperligában, a Bajnokok Ligájában szerepeltünk. Idén januárban pedig kiadtuk a székelyudvarhelyi asztaliteniszről szóló könyvet. Bebizonyítottuk, hogy ez a sportág nem kispályás a városban” – tette hozzá György István. Nagy Ferenc 1945-ben született Zetelakán, iskoláit Székelyudvarhelyen végezte, majd a katonaság után Kudzsirról visszatérve kezdte versenyszerűen oktatni és elindítani az asztaliteniszt a városban. Az idén 76. életévét betöltő szakember egész életét a sportágnak szentelte, az ő kitartásának, munkásságának, szakértelmének köszönhetően fejlődött évtizedről évtizedre a versenyszerű asztalitenisz. A szinte teljesen semmiből induló szakosztály ötven év kitartó munkájának köszönhetően immár Bajnokok Ligája-csapattal büszkélkedhet, sorra kerültek ki a kezei közül kiemelkedő tehetségek, akik olimpiákon, világ-, Európa- és országos bajnokságokon képviselték Székelyudvarhelyt.

Forrás: szekelyhon.ro, Zátyi Tiborloading...