Kiemelt támogatók!

 

 

 

 

Kérünk segítsd Te is egyesületünk munkáját adód 2%-ával!!!

A kitöltendő formanyomtatvány megtalálható  itt .

Fennállásunk legnagyobb sikere: bronzérem a Szuperligában


15 Apr
  • Megtekintve: 38

Fel volt adva a lecke az udvarhelyieknek, hiszen a rájátszás felsőházában a címvédő Bukaresti Steauával kellett megküzdeniük, bő egy héttel ezelőtt a fővárosiak 3–1-re nyertek a városi sportcsarnokban. 


A visszavágót szerdán délután rendezték Bukarestben, és az udvarhelyieken volt a nyomás, hiszen 3–0-ra vagy 3–1-re kellett volna legyőzzék a házigazdát. Az első meccsen Darius Movileanu hamar kétszettes előnyre tett szert György Szilárddal szemben, az udvarhelyi játékos hatalmas csatában szépített, majd a negyedik szett is drámai végjátékot hozott, ezt Movileanu húzta be, összesítésben pedig 1–0-ra vezetett a Steaua. 

 

A második meccs is végletekig kiélezett volt, Sebastian Loso és Eduard Ionescu között egy-két pont különség volt, a csatát pedig a fővárosiak játékosa nyerte, egyben eldőlt a páraharc is. 

 

A harmadik, már tét nélküli mérkőzésen Lucian Filimon és Cristian Chiriță állt asztalhoz, és habár az ISK-SZAK játékosa nyerte az első szettet, ellenfele fordított, így a Steaua 3–0-ra behúzta a visszavágót és bejutott a döntőbe. 

 

Az udvarhelyiek számára itt véget ért a szezon a román bajnokságban, melynek végén a bronzérmet fogják a nyakukba akasztani – ilyen magaslatokban még nem végzett udvarhelyi asztaliteniszklub. 

 

„Nehéz párharcon vagyunk túl, a nyomás rajtunk volt, nem játszottunk rosszul, de nem sikerült a fordítás. Ám így is van egy gyönyörű bronzérmünk, ez pedig óriási dolog egy ilyen kemény és kiegyensúlyozott mezőnyben. Közel volt a döntő, ez ad egy kis keserű szájízt. De egyikünk sincs elkeseredve, örvendünk annak, amit sikerült összehozni idén is. Nem pihenünk, készülünk az Európa Kupa döntő tornájára, amit egy hónap múlva rendeznek Varasdon” – összegzett György István, az ISK-SZAK vezetője, edzője.

 

Férfi asztalitenisz Szuperliga, elődöntő, visszavágó: 

Bukaresti Steaua–Székelyudvarhelyi ISK-SZAK 3–0

Darius Movileanu–György Szilárd 3–1 (11–4, 11–5, 13–15, 12–10)
Eduard Ionescu–Sebastian Loso 3–1 (11–8, 9–11, 11–8, 11–6)
Cristian Chiriță–Lucian Filimon 3–1 (5–11, 11–8, 11–8, 11–7) 

 

A párharcot a Bukaresti Steaua kettős győzelemmel nyerte.

Forrás: Székelysport.ro.loading...