Kiemelt támogatók!

 

 

 

Kérünk segítsd Te is egyesületünk munkáját adód 2%-ával!!!

A kitöltendő formanyomtatvány megtalálható  itt .

Elődöntőt játszunk a Szuperligában!!!


17 Feb
  • Megtekintve: 35

  Fennállása legnagyobb sikerét könyvelheti el a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK a férfi asztalitenisz Szuperliga idei kiírásában. A fiúk a hazai rendezésű torna keretén belül bejutottak a rájátszás felsőházába. Ez pedig azt jelenti, hogy biztosan felállnak a dobogóra, azaz érmet szereznek az országos bajnokságban.

  Csütörtöktől vasárnapig a városi sportcsarnokban rendezték a férfi asztalitenisz élvonal alapszakaszának második tornáját, azaz a tavaszi idény mérkőzéseit. A Székelyudvarhelyi ISK-SZAK az élbolyból indította a sorozatot, hat győzelem mellett egy vereséget összegzett az őszi szezonban.

  A György István által felkészített gárda célja az első négy helyen való zárás, azaz a rájátszás felsőházának elérése volt. A remek kezdéssel meg is alapozták, hogy a legvégén ne kelljen számolgatniuk. A Sebastian Loso, György Szilárd, Lucian Filimon és Tamás Szabolcs alkotta együttes az első nap két maratoni meccsen, a végletekig kiélezett játszmákban 3–2-re diadalmaskodott a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC és a Konstancai Topstar ellen. A második nap is jól sikerült, újabb két diadalt zsebelt be a székelyföldi együttes, ezzel pedig eldőlt, hogy biztosan ott lesznek a legjobb négy között a végelszámolásnál. A fennmaradó három mérkőzésen belefért az is, hogy ne szerezzenek pontokat: tíz győzelemmel és négy vereséggel a harmadik pozícióban zárta az alapszakaszt az ISK-SZAK.

  Az áprilisi elődöntőben a Bukaresti Steaua lesz az ellenlábasuk, a másik ágon Pristavu Câmpulung–CS Mioveni párharcot rendeznek. A két győztes a döntőt játssza, míg a vesztesek megkapják a bronzérmeket – így már biztosan feláll a dobogóra az udvarhelyi asztaliteniszcsapat. „Fantasztikus eredmény, amit elértünk. Büszkék lehetünk a teljesítményre, az odavágók során a szinte tökéletes eredmény meghozta, hogy a visszavágók során nem kellett nagyon idegeskednünk. A csapat érdeme, zsinórban a negyedik idényünk a Szuperligában, ezt pedig most egy éremmel fogjuk megkoronázni” – összegzett a ISK-SZAK edzője, vezetője, György István. Az udvarhelyiek számára következik a nemzetközi porondon való szereplés, március végén az Európa Kupa csoportkörének házigazdái lesznek.

Férfi asztalitenisz Szuperliga, tavaszi idény A Székelyudvarhelyi ISK-SZAK eredményei pontszerzői:

3–2 a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC-kel (Sebastian Loso, György Szilárd 2);

3–2 a Konstancai Topstarral (Loso 2, György);

3–0 a Besztercei VSK-val (György, Loso, Lucian Filimon);

3–2 a Voința Câmpulunggal (Loso, Filimon);

0–3 a CS Mioveni-nyel;

2–3 a Bukaresti Steauával (Loso, Filimon);

1–3 a Pristavu Câmpulunggal (György).

 

Forrás: www.szekelyhon.ro, Józsa Csongorloading...