Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Amennyiben itt marad az oldalon, vagy bezárja ezt a figyelmeztetést, Ön elfogadja ezt. További infók

Elfogadom
IX. ISK SZÉKELYUDVARHELY KUPA PROGRAM:
 
 
 

Kiemelt támogatók!

 

 

Kérünk segítsd Te is egyesületünk munkáját adód 2%-ával!!!

A kitöltendő formanyomtatvány megtalálható  itt .

Drámai mérkőzésen jutottunk tovább!!!


16 Dec
  • Megtekintve: 80

  Nagybetűs ünnepnapnak írhatjuk be Udvarhely sporttörténeti naptárába 2019. december 13-át, ugyanis asztalitenisz csapatunk Felvidéken bejutott az Európa Kupa legjobb négy csapata közé .

  Az egy héttel korábbi  hazai 3-2-es győzelem után pénteken Nemeshódoson ugyanennyire kaptak ki az esélyesebb, többszörös szlovák bajnokcsapattól, de a szettek összesítése az ISK-SZAK-nak kedvezett.

  Amint lejárt az első mérkőzés, kezdődött a visszavágó szellemi csatája. Elsősorban a találgatás, hogy a meccs közben lesérülő játékosukat kivel pótolhatják, illetve hogy milyen sorrendben nevezik be pingpongosaikat a hódosiak. A meccs előtt egy órácskával is ez adott témát a helyi kocsmában melegedő hazai szurkolóknak.

  Eközben az udvarhelyiek már dűlőre jutottak és nagyot húzott György István edző azzal, hogy legjobban rangsorolt játékosunkat harmadiknak nevezte, bevállalva azt, hogy György Szilárd csak egy meccset játsszon, de azt minél nagyobb különbséggel nyerje meg. Kezdés előtt pár perccel kiderült, hogy a hazaiak nem változtattak a sorrenden, így a forgatókönyv jól alakult, már csak végig is kellett játszani azt.

  A nemeshódosi kultúrház meg is telt kezdésre, Cservik Krisztián pedig egyből a lovak közé csapott, 9-5-re vezetett, de Sereda Peter fordított. A második szettben fej-fej mellett haladtak, 9-9-nél kért időt Cservik, ami jól sült el, két rövid labdamenettel ki is egyenlítette a szettekbeli állást. És folytatta is jó sorozatát, 3-0-val indított, de Sereda hétnél állva hagyta, 2-1 oda. A negyedik szett épp fordítva indult, 2-5-nél ismét időt kért a vajdasági légiósunk, kockáztatni kellett, ami őrült csapkodást eredményezett, de nem ő jött ki jól belőle, az esélyesebb Sereda higgadtan hozta a meccset.

  Sebastian Loso – Samuel Novota  párharc következett, egy héttel korábban ők zárták a meccset a városi Sportcsarnokban, akkor Loso nagyon kiélezett meccsen szett hátrányból, meccslabdát hárítva fordított és nyert. Most is a svéd légiósunk kezdett jobban, hatra hozta az első szettet, de a másodikban már nem bírta a hazai nézők sistergését, kiszólt nekik, emiatt nem lett a kedvencük. 7-9-nél György időt is kért, hogy lenyugtassa kicsit. Sikerült. Egyenlített, de ekkor a bíró lépett színre, felszólította, hogy adogatás előtt ne pattogtassa annyit a labdát. Hatásos és eredményes koprodukciót láthattunk a bíró és közönség részéről, egyenlített Novota.

  Ez annyira felspannolta Losót, hogy 8-1-gyel indította a következő játszmát, a negyedikben még erőlködött Novota, de döntő szettben ismét Loso kerekedett felül, 3-2 ide. A kikiáltott 10 perces szünetben is Loso szervája volt a téma, azt sérelmezték a hazaiak, hogy eldugja, visszafogja a labdát adogatás előtt, de játékosunk rövidre zárta a vitát, egy legyintés mellett csak annyit mondott: I won!

  Következett a kulcs meccs,  György Szilárd az újonnan nevezett Csánó Jurij ellen. Szili annak rendje és módja szerint 3-0-ra nyert, csak ő bosszankodott egy kicsit a különbségek miatt. Ugyanis fennállt az, hogy ugyanúgy hazai 3-2 lesz az eredmény és akkor a nyert szettek száma dönt a továbbjutásról, de ha az is egyenlő, akkor az összes nyert pontok száma.

  A Loso – Sereda meccsen már indult a számolgatás, miután a hazai játékos szett hátrányból fordított és fölényesen hozta az utolsó két szettel, Cservik úgy állt az asztalhoz, hogy szettet vagy minimum 17 labdamenetet kell nyerjen. 11-5 Novotának, 9-5 oda a másodikban, ekkor kért időt György, ami megint bejött: levegőt sem tudott venni Novota, úgy megfordította a szettet játékosunk, és lőtte tovább csapatunkat, csakúgy mint a  nyolcaddöntőben hazai pályán . És ha már ott volt, hozta a negyedik szettet is, de a döntő játszmát nagyvonalúan átengedte Novotának, hadd kapjon egy kis tapsot a végére nagyon megcsappant létszámú nézőktől.

  Dióhéjban ennyi a meccs krónikája, de  a 135 perces ütögetés csak a nézőknek tetszett, az idegtépő taktikázás és számolgatás nem tett jót az udvarhelyiek egészségének. Hiába hangoztatták, hogy már a negyeddöntő is ajándék, ők köszönték szépen, továbbították azt minden udvarhelyi asztalitenisz-kedvelő karácsonyfája alá és kiharcoltak maguknak még egy ajándékot. VS Angers TTSPG Walter WelsPing Pong Club Villeneuvois, Sporting Clube De Portugal – ebből a négy (2-3 meccset mind nyertek a csoportkörben) Bajnokok Ligája csoportharmadikból egyet oda húznak az ISK-SZAK mellé a hétfői sorsoláson, hogy februárban már BL-szintű asztaliteniszt láthasson élőben a nagy érdemű. 

 

  Lukács Zsolt, uh.ro

 loading...