Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Amennyiben itt marad az oldalon, vagy bezárja ezt a figyelmeztetést, Ön elfogadja ezt. További infók

Elfogadom
IX. ISK SZÉKELYUDVARHELY KUPA PROGRAM:
 
 
 

Kiemelt támogatók!

 

 

Kérünk segítsd Te is egyesületünk munkáját adód 2%-ával!!!

A kitöltendő formanyomtatvány megtalálható  itt .

Beneveztünk az Európa Kupába


05 Jun
  • Megtekintve: 86

A férfi asztalitenisz Szuperliga még nem zárult – hátra van még a helyosztó. Azt már előzetesen elértük, hogy a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK ismét ott lehet a nemzetközi porondon. A klubvezetés elküldte nevezését a szakági szövetségnek, illetve jelezte azt is, hogy az első kör egyik csoportjának házigazdái lennének.

 

A tavalyi kiírásban az udvarhelyi klub a négycsapatos tornán a cseh El Nino Prágát, a belga TT Vedrinamurt és a Portugál CD Sao Roquét fogadta a városi sportcsarnokban.

 

„A házigazda szerepkörrel nagyon magasra tettük a mércét. Mindenki elégedetten távozott tőlünk, emellett mi is elkönyvelhettük, hogy jó munkát végeztünk. Hasonló a célunk idén is. Persze ehhez meg kell kapnunk a szervezési jogot” – mondta György István, az udvarhelyiek csapatvezetője.

 

Az Európa Kupa a második számú nemzetközi kiírás az asztaliteniszezőknél – az első a Bajnokok Ligája, ahol a kontinens legjobb tizenhat együttese szerepel. A Székelyudvarhelyi ISK-SZAK-nak ez lesz a második szezonja a nemzetközi porondon. A román bajnokság férfi szakágából nem indul más klub a kupában, a nőknél a bronzérmes Dumbrăvița lesz ott.

 

„Bevallom, még nincs meg a teljes pénzösszeg, ami az európai induláshoz szükséges. A klubvezetés úgy döntött, hogy elküldi a benevezést. Elsősorban azért, mert a fiúk kiharcolták, hogy idén is ott legyünk az európai porondon. Nem tehetjük meg azt, hogy elnézést kérünk tőlük és nem indulunk. Megmozgatunk minden követ, hogy meglegyen a szükséges támogatottság” – tette hozzá György.

 

Az európai szakszövetség május végéig várta a jelentkezéseket, a sorsolást július 14-én tartja. Ekkor készülnek el a csoportbeosztások, jelölik ki a tornák házigazdáit. Az ISK-SZAK már az első körben bekapcsolódik, ezt szeptember közepén rendezik.

 

Forrás: székelyhon.ro / Józsa Csongor.loading...