Kiemelt támogatók!

 

 

 

Kérünk segítsd Te is egyesületünk munkáját adód 2%-ával!!!

A kitöltendő formanyomtatvány megtalálható  itt .

A számvetés ideje van!


26 Dec
  • Megtekintve: 90

   Lassan közeleg az év vége és habár mindenki próbál kicsit vissza venni a tempóból és a pihenésre koncentrálni, minálunk szó sem lehet ilyesmiről, mivel közel két hét múlva a hazai rendezésű Európa Kupában szeretnénk minél jobb eredménnyel szerepelni. Viszont most mégis megpróbálunk visszatekinteni az elmúlt esztendőre és feleleveníteni ennek a furcsa és kiszámíthatatlan időszaknak a történéseit, eredményeit, sikereit és a felborult világ miatti kényszercsalódásokat. 

  A tavalyi évet szintén kemény edzésekkel kezdtük január elején, hiszen február elején a székelyudvarhelyi sportcsarnokban az Európa Kupa negyeddöntőjében azt a Sporting Lisszabont láttuk vendégül amely Európa egyik legnagyobb klubjai közé tartozik és a több mint hatszáz néző előtt játszódó mérkőzésen fantasztikus hangulatú és kiélezett küzdelemben hajtottunk fejet. A portugáliai visszavágón nem sikerült megfordítani az eredményt, de ezzel a csodálatos meneteléssel az európai mezőnyben és az Európa Kupában elért ötödik helyezéssel felrajzoltuk Székelyudvarhelyt a nemzetközi élvonal térképére. A György Szilárd, Sebastian Loso, Cservik Krisztián és Tamás Szabolcs alkotta csapat olyan messzeségbe röpítette szakosztályunkat, amelyre talán senki sem számított, egy olyan egységes és összetartó csapat alappillérét erősítették meg amely remélhetőleg további gyönyörű sikereket mutathat fel a feltörekvő nemzedék számára.

  Február hónap folyamán a járvány még egy román ifi csapatdöntőre adott lehetőséget, ahol a Mózes Botond, Jenei Barnabás, Vetésy Norbert és Geréb Attila alkotta csapat az elődöntőbe jutásért veszített és az ötödik helyen zárta a rövid szezont. A járvány viszont mint mindenkinek, úgy a mi szakosztályunk tevékenységét is megállította, kénytelenek voltunk az edzéseket bizonytalan ideig felfüggeszteni, teljesen leállt a hazai illetve a nemzetközi bajnokság is. A gazdasági visszaesés már az elején óriási mértékben éreztette hatását, csapatunk támogatóinak kilencven százalékának megszüntek a lehetőségei a támogatást illetőleg, így kénytelenek voltunk átszervezni az egész működést, más prioritásokat tenni előtérbe viszont lehetőleg megtartani a legfőbb célkitűzéseket. Játékosaink teljes mértékben megértették a helyzet súlyosságát és olyan lojalitásról tettek bizonyságot, mely még több ambícióra sarkalta a szakosztály működését. A fizetéseket kénytelenek voltunk csökkenteni, viszont a munka minőségéből és mennyiségéből ez cseppet sem vett vissza, abban a pillanatban ahogy elkezdhettük az edzéseket. Nagyon sok csapatunkkal szolidarizálódó cégvezető és magánszemély próbált segíteni és átvészelni a nehéz periódust, akiknek köszönetünket fejezzük ki, hiszen az összefogás nélkül nem sikerült volna talpon tartani ezt a csapatot!

  A járvány okozta intézkedések sok esetben felborították a felkészülési és versenyzési programot, a Szuperliga befejező turnéját megelőzően kétszer is halasztásra került sor, így elég nehéz volt a megfelelő sportformát elérni. A szeptemberi tornán csapatunk végig versenyben volt az éremért, a körbeverések miatt csupán egyetlen mérkőzés döntött az a Mioveni javára, amelyet korábban magabiztosan vert csapatunk, így ismét az ötödik helyet szereztük meg a bajnokságban. Ezzel párhuzamosan viszont a nemzetközi mezőnyben csupa jó hír érkezett részünkre, hiszen az európai klubcsapatok rangsorában a 2020-as esztendőben a 13. helyen jegyezték csapatunkat és az új szezonban kiemeltként indulhattunk a második számú európai kupasorozatban. Sőt, júliusban az is eldőlt, hogy ismét házigazdái lehetünk az első tornának a 2020-2021-es szezonban, az ellenfelek pedig az ukrán bajnok, valamint a portugál és a horvát ezüstérmes. 

  A nyár folyamán egy újabb igazolást is jegyezhettünk a csapathoz, hiszen kettős leigazolással csatlakozott hozzánk Fejér Konnert Zoltán is. Emellett komoly újítások is napirendre kerültek az edzőteremben, teljesen kicserélődött a világítás, valamint a legjobb minőségű terraflex játékfelület került az edzőterem padlójára. Időközben az is kiderült, hogy György Szilárd újabb bajnoki címet szerzett az Urban TTC színeiben, mivel a járvány miatt az angol szövetség az alapszakasz után bajnokot hirdetett.

  A román felnőtt bajnokság újraindításával több hónapi kihagyást követően ismét asztalhoz állhattak játékosaink, először a B. divízióban szereplő két csapatunk mutatott biztatót, a fiatalokkal teletűzdelt mindkét együttes a bajnokság élmezőnyében végzett. A Szuperligában pedig szinte tökéleteset teljesített csapatunk, a Loso, Szilárd és Filimon Lucian összetételő csapat csupán a bajnok Steaua ellen veszített, így a második helyről várhatjuk a folytatást! A lezárások miatt sok versenyünk más helyszínen lett megrendezve illetve halasztva vagy törölve, de mindig sikerült alkalmazkodni a feltételekhez és formában tartani játékosainkat. 

  Az idei év viszont nemcsak sikereket hozott, hanem tragédiát és kényszerű csalódásokat is. Csapatunk jóbarátja és egyik fő támogatója, Bálint Gábor eltávozott az élők sorából, halála sokunknak okozott megdöbbenést. A román bajnokság leállását követően nem kerültek megrendezésre az utánpótlás bajnokságai, több korosztályban is éremesélyes csapatot sikerült összegyúrni erre az évre, de nem kerülthetett sor a bizonyításra. Többek között az ifi 4-es korosztálynak volt óriási csalódás, hiszen a Toró Dávid, Sebők Márton, Gelei Kristóf, Sárkány Levente, Szövérdi Krisztián, Paizs Ákos, Kovács Lóránd, Balázs Hunor alkotta csapat a második kiemeltként indult volna az országos döntőn. Egy része a játékosoknak jövőben már nagyobb korosztályban szerepel majd, de ennek ellenére továbbra is megyünk a kitűzött célok felé.

  Köszönetünket fejezzük ki mindenkinek aki ebben a válságos évben a csapat mellett volt és próbált segíteni, a közös összefogás többször bebizonyította, hogy olyan eredményeket hozhat közösségünkbe amelyekre álmunkban sem gondoltunk volna. Kitartással, munkával és alázattal pedig biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben is sikerül elérni hasonló eredményeket!

  Hajrá Székelyudvarhely! Hajrá Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub! Hajrá ISK Székelyudvarhely!loading...