Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Amennyiben itt marad az oldalon, vagy bezárja ezt a figyelmeztetést, Ön elfogadja ezt. További infók

Elfogadom
IX. ISK SZÉKELYUDVARHELY KUPA PROGRAM:
 
 
 

Kiemelt támogatók!

 

 

Kérünk segítsd Te is egyesületünk munkáját adód 2%-ával!!!

A kitöltendő formanyomtatvány megtalálható  itt .

Óriási csatában maradtunk alul!


10 Feb
  • Megtekintve: 39

  Apró dolgok döntöttek a Székelyudvarhelyi SZAK–Sporting Lisszabon asztaliteniszmeccsen az Európa Kupa negyeddöntőjében. Szombaton az udvarhelyi sportcsarnokban két meccsen is a portugáloknak jött ki jobban a lépés, így 3–1-es előnyből várhatják a visszavágót.

  Nagyon sokan, közel négyszázan voltak kíváncsiak az összecsapásra, amely végig kiváló hangulatban, sportszerű szurkolás közepette zajlott. Az első meccset György Szilárd és Diogo Carvalho játszotta. A házigazda SZAK játékosa 4–2-re vezetett, ám ezután a portugál ellenfele zsinórban kilenc pontot szerezve megnyerte az első szettet. Fantasztikus labdamenetek és sokkal szorosabb csata jellemezte a második játszmát. Itt már az udvarhelyi játékos diktálta az iramot, ám a portugál mindig vissza tudott jönni, szettlabdája is volt, ám György nem remegett meg és behúzta a játszmát. A harmadik szettben a szerencse is a portugál mellé szegődött, fontos labdameneteket megnyerve ismét átvette a vezetést. György magabiztosan játszott a negyedik szettben, végig két-három ponttal vezetett, 11–6-ra nyert, és egyenlített. A mindent eldöntő játszmában ismét a portugálnak állt a zászló, és összesítésben megszerezte a vezetést a Sporting. 

  Sebastian Loso villámrajtot vett a portugálok legjobbja ellen, a világranglistán 18. helyezett Quadri Arunával szemben, és magabiztosan nyerte az első szettet. A nigériai asztaliteniszező a második szettben bebizonyította, hogy nem hiába ő jelenleg a legjobb afrikai asztaliteniszező, vert helyzetből hozott vissza labdameneteket és 11–7-re nyert. A harmadik játszmában ellépett a portugál csapat játékosa, ám Loso zsinórban szerzett négy ponttal átvette a vezetést. Aruna ismét magához ragadta a kezdeményezést, de Losót nem lehetett leszakítani, több szettlabdát hárítva 14–12-re megnyerte a szettet. A negyedik játszmában ellépett Aruna, az udvarhelyiek légiósa megpróbált visszakapaszkodni, ám nem sikerült neki, így ez a meccs is a döntő szettben dőlt el. Aruna hamar hárompontos előnyre tett szert, jött is az időkérés az udvarhelyi csapat részéről, és milyen jókor, hiszen Loso ezután átvette a vezetést. Aruna ismét megrázta magát, ám nyolcnál a svéd ismét egyenlített. A nigériai játékos két fantasztikus labdamenetet megnyerve két meccslabdához jutott, és az elsőt rögtön értékesítve megnyerte a mérkőzést.

  A harmadik párosban meglepetésre a mindössze 14 éves Paulo Guilherme volt Cservik Krisztián ellenfele. A fiatal portugál nem lepődött meg a nyomástól, és 7–2-re elhúzott. Cservik fokozatosan visszajött a játékba, kilencnél egyenlített, majd két szettlabdát hárítva megszerezte az első pontot. A második játszmában Cservik gyorsan ellépett az eredményjelzőn, és magabiztos játékkal harmadik szettlabdáját értékesítve 11–5-re nyert. A harmadik szettben az elején szorosan alakult a csata, majd Guilherme hárompontos hátrányba kerülve időt kért. Nem sikerült visszajönnie, hiszen Cservik három meccslabdához jutott. Ebből kettőt hárított a portugál, a harmadiknál viszont hosszút ütött, így az udvarhelyiek játékosa megszerezte csapata első pontját.

  György Szilárd és Quadri Aruna meccse következett, és szoros kezdés után a pontosabban játszó Aruna 11–6-ra megnyerte az első szettet. György Szilárd mindent beleadott, ám a nigériai asztaliteniszező megmutatta, mit is tud, és 11–5-re megnyerte második szettet. A harmadik játszmában pedig hat meccslabdája volt, az elsőt pedig rögtön pontra váltotta, így ezt a párharcot Aruna 3–0-ra, míg a Székelyudvarhelyi SZAK–Sporting Lisszabon mérkőzést a portugálok 3–1-re nyerték. Visszavágó jövő hétvégén Portugáliában.

Férfi asztalitenisz Európa Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:

Székelyudvarhelyi SZAK–Sporting Lisszabon 1–3.

György Szilárd–Diogo Carvalho 2–3 (4–11, 12–10, 5–11, 11–6, 6–11),

Sebastian Loso–Quadri Aruna 2–3 (11–8, 7–11, 14–12, 6–11, 8–11),

Cservik Krisztián–Paulo Guilherme 3–0 (13–11, 11–5, 11–9),

György Szilárd–Quadri Aruna 0–3 (6–11, 5–11, 4–11).

Forrás: www.szekelyhon.ro, Zátyi Tiborloading...