Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Amennyiben itt marad az oldalon, vagy bezárja ezt a figyelmeztetést, Ön elfogadja ezt. További infók

Elfogadom

Kiemelt támogatók!

 

 

Kérünk segítsd Te is egyesületünk munkáját adód 2%-ával!!!

A kitöltendő formanyomtatvány megtalálható  itt .

A legjobb négy között a Szuperligában!


05 Nov
  • Megtekintve: 62

  Az elmúlt héten kezdődött meg a 2018-2019-es évad legfelső osztályának az első tornája Buzau-ban, négy nap alatt hét mérkőzést játszott csapatunk, ami teljes mértékben igénybe vette játékosaink képességeit. Azonban nagyot alakított a György Szilárd, Sebastian Loso, Tamás Szabolcs, Cservik Krisztián és György István edző-játékos alkotta udvarhelyi gárda, négy győzelemmel és három vereséggel a negyedik helyen végzett a csapat, egyforma ponttal a harmadik Konstancával és az ötödik Campulunggal.

  A tavalyi ezüstérmes Mioveni ellen kezdtük a tornát, a remek igazolásnak bizonyult Sebastian Loso pedig meg is szerezte a vezetést csapatunknak, de az ellenfél fordítani tudott és bedarálta a betegségéből kigyógyuló Szilárdot is, lassan de biztosan megnyerve a mérkőzést 5-1 arányban. Az első nap második fordulójában a tavalyi bajnok Campulung ellen már egy sokkal pörgősebb udvarhelyi csapat játszott, annak ellenére, hogy az ellenfél elhúzott két győzelemre, Loso és Szilárd győzelmeivel sikerült kiegyenlíteni a párharcot. Ezután három ki-ki mérkőzés következett, amiből sajnos rendre a Campulungiak jöttek ki győztesként és annak ellenére, hogy végig partiban voltunk nem sikerült megcsípni a bajnokot, 5-2-arányban veszítettünk. 

  A második játéknap első mérkőzésén az a Beszterce volt az ellenfél, aki tavaly háromszor is legyőzte csapatunkat, de ezúttal más forgatókönyv lépett életbe. Tamás váltotta edzőjátékosunkat, Szilárd és Loso pedig megállíthatatlannak bizonyult, így 5-2-es végeredménnyel sikerült megszerezni az első győzelmet. A délutáni mérkőzésen a tavalyi bronzérmes Konstanca volt az ellenfél, természetesen ők számítottak a favoritnak. Az elejétől kezdve fej-fej mellett haladt az eredmény, Szilárd és Loso csupán a világ élvonalába számító Pletea ellen szenvedtek vereséget, így 4-4-es állásnál György Istvánon volt a sor, hogy eldöntse a végkifejletet, edzőjátékosunk pedig sikeresen teljesítette feladatát, 5-4 arányban pedig sikerült legyőzni Konstanca együttesét. Természetesen ezt nehezen viselték a tengerpartiak, ugyanis a mérkőzés után még maradt energiájuk a kakaskodásra az egyre magabiztosabb székely csapattal szemben, persze hiába. 

  A harmadik napon már mindenkinek mindene fájt a megerőltető tempótól, a másik Campulungi csapattal pedig elég is volt az apró forma veszteség és sikerült hasonlóan szoros mérkőzést produkálni, mint Konstanca ellen. Főleg Szilárd fogyott el fejben, de Loso három győzelmével kiküszübölte a csorbát, így ismét Istvánra maradt a győztes feladat 4-4-nél, azonban most nem ment úgy a játék, mint korábban, a campulung-i megfordította István előnyét és megnyerte csapatának a mérkőzést. Délután a frissen feljutott Steaua csapata volt az ellenfél, a kellemetlen játékerőt képviselő fővárosiak nem ijedtek meg csapatunktól és sokszor ráijesztettek remek játékukkal a fiukra, Tamás nem igazán találta legjobb formáját, azonban Szilárd és Loso tapasztalata és küzdeni akarása a javunkra fordította az eredményt, 5-2-re sikerült legyőzni a fiatal Steaua-t. 

  A negyedik mérkőzésen Szilárd korábbi csapata ellen állt asztalhoz, a Kolozsvári együttes megpróbált mindent, hogy borsot törjön az orrunk alá, de csapatunk egyre jobban belelendült, náluk pedig a fáradtság ütött ki, Szilárd és Loso két-két győzelme mellé István is csatolt egyet, így 5-1 aránzban megszereztük a negyedik győzelmünket. Ez pedig azt jelenti, hogy jelenleg a negyedik helyen tanyázik csapatunk, a veretlen Mioveni, a hat győzelmet jegyző Campulungi TTC és a szintén négy győzelemmel lévő Konstanca után, de a Campulung-i Pristavu is négy győzelmet szerzett, így a meccsarány döntött a heleyzésről. A sort a Steaua folytatja, Beszterce és Kolozsvár előtt. Most kötelező pár napos pihenés vár a csapatra, a folytatás februárban lesz, ahol reméljük sikerül megismételni ezt a remek teljesítményt és bejuttatni a csapatot a play-off-ba.

  Szép volt fiuk! HAJRÁ SZÉKELYUDVARHELY!!!

  Táblázat Szuperliga

Eredmények Szuperligaloading...